Stichting DoofCentraal zet een stap richting professionalisering

(PERSBERICHT) Al lang bestaat de wens bij het bestuur van DoofCentraal om de activiteiten van DoofCentraal uit te breiden en professioneler te worden. Daar komen er veel zaken bij kijken. Professionalisering is niet in één dag gebeurd. Daarom is 2021 een overgangsjaar voor DoofCentraal.

Daarom heeft het bestuur besloten om Dennis Hoogeveen – tot dan betrokken bij DoofCentraal als voorzitter – in te huren als manager om DoofCentraal klaar te stomen voor professionalisering. De stichting wordt normaal in leven gehouden door een actief bestuur met vrijwilligers. Door deze stap wil het bestuur het signaal afgeven dat de stichting klaar is om een professionele organisatie te worden. Dennis wordt ingehuurd van 1 april 2021 tot en met 28 februari 2022.

De manager heeft als speerpunten het opzetten van een netwerk, het bevorderen van partnerschappen en het in kaart brengen van de verschillende mogelijkheden om DoofCentraal naar een hoger niveau te brengen.

Dennis Hoogeveen was actief in meerdere gebieden die overeenkomen met de doelen die stichting DoofCentraal heeft, waaronder zijn rol binnen de European Union of the Deaf Youth, stichting Clubhuis voor Doven Groningen en Dovenschap. Dennis is ook betrokken bij DoofCentraal als vrijwilliger van verschillende activiteiten en zal dit ook vrijwillig blijven doen. Zijn opdracht heeft uitsluitend betrekking op de professionalisering van DoofCentraal.

Oprichter – tot dan betrokken bij DoofCentraal als adviseur – Matthijs Terpstra neemt voorlopig de taken als voorzitter waar totdat er een nieuwe voorzitter kan worden benoemd. “Gezien de laatste ontwikkelingen bij DoofCentraal en onze ruimte in financiële mogelijkheden, was het besluit om Dennis in te huren een logische keuze teneinde de groei van de stichting te continueren en te waarborgen,” aldus Matthijs Terpstra.

 

Download het persbericht:
20210212 – Persbericht manager DoofCentraal

Ga naar de inhoud